The entrance

Leave a comment

March 4, 2017 by Liat

A project by Sophiko Jeiranashvili, Sasha Leal, Yukino Ota

The entrance is an experiential space that welcomes the public to start their walk through the main exhibition. The hall seems simple and plain. It comes surprising to all in a sudden see the floor move up blocking the way.

Screen Shot 2017-03-04 at 19.44.45.png

A recording is heard through the speakers of the place directing the person to identify the problem and asking to press the buttons on the dial pad. With an overly enthusiastic tone, it continues to give “customer service support” asking questions and making reassuring statements. None of this “support” makes a difference. The user could easily feel in disbelief of the absurdity of it all. The floor moves back down.

This slideshow requires JavaScript.

The user still notices that he has to do a big step in order to continue his way because the frame of the hallway is not at ground level. Later on, the user enters a space where there are TV screens and neon lights. The TV screens depict videos of scenarios people on wheelchairs have to deal with every day that are similar to the absurdity they experienced few steps back at the front of the place. As well, the neon lights express important thoughts. One neon light flashes “welcome” and then “not welcome.” The second asks, “What does it feel like?” We hope that the spectator will stay aware of these ideas to bring change in upcoming opportunities.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: